Aus Powerball via SuperLottoClub

Aus Powerball är ett australiensiskt lotteri som spelas veckovis. Lotteriet introducerades 1996 som en version av det mycket framgångsrika amerikansk Powerball. Det blev snabbt känt med sin slogan “En boll kan ändra allt!”

Photo © Shutterstock

Aus Powerball erbjuder en minsta jackpot på 3 miljoner dollar i varje dragning samt vinster för matchning av minst två nummer plus Powerball. En skillnad mellan Powerball i Australien och USA är att amerikanska lotteriet tillåter spelare att vinna genom att matcha endast ett nummer, om det är Powerball.

Störst jackpot:

Powerballs största jackpot i Australien är på 107 miljoner dollar, som gick till en ensam vinnare i januari 2019. Detta är en av de största lotterivinsterna i landets historia. Förra året fick två vinnare totalt 100 miljoner dollar.

Hur du spelar:

I Powerball finns två tunnor med nummer. Den första innehåller 35 bollar numrerade från 1 till 35. Den andra innehåller 20 bollar numrerade från 1 till 20. Från den första tunnan dras 7 vinnande nummer och från den andra dras ett nummer, som kallas Powerball. För att vinna jackpotten måste du ha alla 7 vinnande nummer plus Powerball i ett spel.

Dragning:

Dragning för Powerball sker på torsdagar.

Aus Powerball Spel

Enkelrader – 4st för 80kr

Webbsida: superlottoclub.com/play/powerball-au

Spela ansvarsfullt, 18 + gäller, Användarvillkor tillkommer. För hjälp med ditt spelande kan du vända dig till Stödlinjen. För att stänga av dig för allt spelande kan du vända dig till Spelpaus.se

SuperLottoClub.com drivs av More Tech Group Ltd. More Tech Group Ltd är licensierade av Spelinspektionen, [Diarienummer: 18Li7441].

Category: ArticlesLotteriesPowerball AustraliaWinner Stories

Article by: HV