Hur 3 euro växte till 163 miljoner euro med SuperEnalotto

Från 3 euro till 163 miljoner euro

Photo © Dreamstime

För en lycklig italienare blev en kupong på 3 euro en vinst på 163,5 miljoner euro med SuperEnalotto. Jackpotten var den största lottovinsten i världen vid den tidpunkten efter att ha passerat den berömda PowerBall i USA som hade en jackpott på 150 miljoner dollar.

Vinstkupongen såldes i Vibo Valentia i Catania, en region på östra Sicilien. Den vinnande kombinationen var 3, 12, 71, 76, 83 med 56 som “jolly-nummer” och 35 som “superstar-nummer”.

Förväntan hade byggts upp inför nattens dragning med 200 dragningar utan någon jackpott och prissumman steg.

Näst största vinsten någonsin

Det var den näst största vinsten någonsin genom SuperEnalotto. Rekordjackpotten var 177,7 miljoner euro den 30 oktober 2010. Kupongen såldes dock inte till en individ utan till ett syndikat med 70 spelare från Milano.

Ägaren till tidningsbutiken i Catania där den vinnande kupongen köptes, Domenico Lo Bianco, sa till italienska medier: “När journalister ringde för att berätta om vinsten trodde jag att det var ett skämt. Men sen förstod jag att det var sant.” När Lo Bianco insåg att han inte hade fallit offer för ett spratt skyndade han till butiken och den var redan omgiven av tv-kameror och reportrar. Vinnaren har dock inte avslöjat sin identitet – och Lo Bianco säger att han inte har någon aning om vem det kan vara. Tidningsbutiken ligger mitt i Vibo Valentia, och han har så många kunder att han inte vet vem som köpte kupongen. “Det har inte hörts ett pip från vinnaren. Vi hoppas att han kommer ihåg oss och förmögenheten vi gav honom!”

Den största lotteriutbetalningen någonsin på en kupong tilldelades 2013 till Gloria Mackenzie, en 84-årig kvinna från Florida. Hon vann en rekordstor PowerBall-jackpott på 590,5 miljoner dollar.

 

 

Category: ArticlesLotteriesPowerballSuperEnalottoWinner Stories

Article by: HV