Powerball - en mäktig, vinnande historia, SuperLottoClub Magazine

Powerball en mäktig, vinnande historia

Som det största lotteriet i världen erbjuder amerikanska Powerball de största jackpottarna du kan tänka dig – och det är inte svårt att ta steget in i spelet. Höga odds och en ständigt växande pott gör spel med Powerball till en hisnande, spännande och oförglömlig upplevelse – för människor över hela världen.

Vad är Powerball?

Amerikanska Powerball är det största lotteriet i hela världen, med miljontals spelare. För några år sedan var lotteriet endast tillgängligt för registrerade invånare i USA, men under de senaste åren har dessa restriktioner lyfts. Nu kan spelare av alla nationaliteter ge sig in i spelet, så länge de har åldern inne och köper sin rad lagligt. Eftersom Powerball nu är öppet för alla och fler spelare kan delta, växer potten och vinsterna varje dag. Detta betyder att världens största, mest spännande lotteri inte bara är tillgängligt för dig – priserna är större än någonsin!

Powerball - en mäktig, vinnande historia, SuperLottoClub Magazine

Powerballs historia

I april i år kunde Powerball fira sitt 27-årsjubileum. Den första Powerball-dragningen som hölls den 22 april 1992 hade 15 deltagande lotterier: Delaware, District of Columbia, Iowa, Idaho, Hoosier (Indiana), Kansas, Kentucky, Minnesota, Missouri, Montana, Oregon, Rhode Island, South Dakota, Wisconsin och West Virginia. Lotter säljs i 44 amerikanska stater, samt District of Columbia, Puerto Rico och de amerikanska Jungfruöarna.

Powerball - en mäktig, vinnande historia, SuperLottoClub Magazine

Dock har föregångaren till Powerball funnits sedan 1988, då det hette Lotto Amerika. Sedan dess har spelet bytt både namn och format, och blivit en framgångssaga utan dess like.

I oktober 2015 debuterade den senaste versionen av Powerball-spelet med förbättringar som syftar till att leverera större jackpotter och fler totala vinnare. Spelmatrisen ändrades; antalet vita bollar ökade till 69, medan antalet röda bollar sjönk till 26. Power Play-funktionen förbättrades med en 10X-multiplikator, och vissa fasta vinster ökade i värde.

Powerball satte en världsrekordjackpot på 1,586 miljarder dollar den 13 januari 2016. Tre vinnande lotter i Kalifornien, Florida och Tennessee delade på rekordvinsten.

Powerball - en mäktig, vinnande historia, SuperLottoClub Magazine

Vem vinner?

Alla kan vinna på Powerball – och historien är fylld av härliga vinnarhistorier som har förändrat liv. Från småbarnsfamiljer till äldre par – en vinst med Powerball erbjuder så gott som alltid en säkrad framtid och trygghet för hela familjen.

Vinnarhistorier vi minns…

Powerball-dragningen den 13 januari 2016, där tre vinnande lotter hade sålts, är fortfarande historiens största lotteripris i USA. Vinnarna – John och Lisa Robinson i Tennessee, Maureen Smith och David Kaltschmidt i Florida och Marvin och Mae Acosta i Kalifornien – delade på hela priset, vilket gav ungefär 533 miljoner dollar före skatt i regelbundna annuiteter eller 327,8 miljoner dollar som engångsbelopp.

Robinsons vinnarlott var en av fyra som de köpte i en livsmedelsbutik, berättade de för NBC s TODAY-show. De valde att ta engångsbeloppet. “Morgondagen är inte säker,” sa John då.

Powerball - en mäktig, vinnande historia, SuperLottoClub Magazine

Florida-baserade Smith och Kaltschmidt valde också engångsbeloppet. Vid den tidpunkten planerade de att boka in en härlig massage, uppgradera sin bil och gå i pension med sin nyfunna rikedom, enligt NBC.

Acostas förblev anonym i månader efter att ha vunnit, men uttalade att de var tacksamma för den “sällsynta gåvan som de nu får vårda.”

Det är inte alltid att vinnarna hittas. Förutom att vara värd för dragningen är Florida platsen för en av de största outhämtade vinsterna genom tiderna, när en spelare vann ett pris på 53,7 miljoner dollar i september 2003. Idag är det lätt att hålla koll på lotterna och spelen på nätet – kanske är det du som vinner nästa gång?

Vad skulle en vinst betyda för dig och din familj?

Hur mycket kan man vinna?

Powerball har ingen maximal jackpot. En maximal jackpot är helt enkelt ett tak som stoppar jackpotten för att stiga över ett visst belopp (med alla extra medel som sedan används för att öka andra vinster) och det faktum att Powerball inte har det betyder att jackpotten kan fortsätta att klättra till enorma summor.

Den högsta vinsten någonsin var värd omkring 14 miljarder kronor, en summa som delades mellan tre spelare från olika delar i USA.

Lotteriet har en minimum jackpot på cirka 400 miljoner kronor, men den stiger ofta till över 1,8 miljarder kronor. Det är dock värt att notera att den annonserade jackpotten endast betalas ut som annuitet, vilket innebär att spelaren kommer att få den under 30 år. Om de väljer att ta emot allt på en gång, som majoriteten av vinnarna gör, blir vinsten inte lika stor.

Powerball - en mäktig, vinnande historia, SuperLottoClub Magazine

Hur funkar det?

Alla som vill kan köpa lotter till Powerball via nätet. Du kan spela från din smartphone, surfplatta eller laptop, vilket gör det enkelt att delta oavsett vart du befinner dig – och du bestämmer själv när och hur du köper dina rader. Tillvägagångssättet är enkelt. För att köpa en lott (en rad), väljer du:

  • 5 huvudnummer mellan 1 och 69
  • 1 Powerball-nummer mellan 1 och 26

Hos oss kan du lätt se vad prispotten ligger på, vad du betalar för en rad, och när dragningen sker.

Vad är syndikat?

Ju fler lotter du köper ju större chans har du att vinna – därför är det smart att tänka strategiskt när det kommer till hur du väljer att spela just Powerball. Att spela i syndikat, till exempel, ökar chanserna eftersom fler personer köper fler lotter. Den eventuella vinsten delas då mellan spelarna, och alla får njuta av den obeskrivliga känslan att vinna på lotteri!

Powerball - en mäktig, vinnande historia, SuperLottoClub Magazine

Syndikat är det samma spelsättet som ofta kallas ‘gruppspel’. När du köper en andel i ett av dessa gruppspel har du rätt till en del av vinsterna på insatserna i ditt syndikat. När du spelar med andra medlemmar multiplicerar du dina chanser att vinna jackpotten. Med andra ord spelar du flera lotter men betalar bara för en. Du betalar för en lott men får spela flera biljetter tillsammans med andra medlemmar. När det gäller valuta för pengarna är syndikat det bäst beprövade sättet att vinna stort.

Kom ihåg – att spela i syndikat innebär inte att du själv behöver hitta en grupp att spela tillsammans med. Det ska vara okomplicerat, lätt och roligt att vinna storvinsterna, och därför finns det möjlighet att fördelas till en grupp utan att du själv behöver lyfta ett finger. Du spelar – låt andra sköta detaljerna.

När sker dragningarna?

Dragningarna sänds live varje onsdag och lördag klockan 10:59. ET från Florida Lottery Draw studio i Tallahassee, Florida. Mer än hälften av alla intäkter från försäljningen av en lott som säljs i USA förblir i den jurisdiktion där lotten såldes.

Satsa nu!

Du behöver inte se dragningen live, och heller inte oroa dig för om du missar en dragning. Du notifieras på ett tryggt och säkert sätt om du vunnit någonting.

Category: Articles

Article by: HV