Vinnande historier – hur Powerball ändrade deras liv, SuperLottoClub

Vinnande historier – hur Powerball ändrade deras liv

Alla Powerballvinster har potentialen att förändra någons liv, och vinnarhistorierna är många. Powerballinsatser som blev till pensioner, eller gick till utbildningar, större hus, semestrar, välgörande ändamål, sommarhus? Det finns lika många vinnarhistorier som vinster. Här kommer några av våra favoriter:

1. I januari 2016 drogs raden som skulle motsvara den största vinsten i Powerballs historia. Tre familjer hade valt den vinnande sifferkombinationen – en i Kalifornien, en i Florida och en i Tennessee – och delade således på den hisnande summan.

Varje vinstlott gav 528.8 miljoner dollar innan skatt, alltså den trevliga summan 5.39 miljarder svenska kronor. Vinnarna i Florida, paret Kaltschmidt, hade spelat samma nummerrad i flera år innan det blev deras tur att vinna – en vinst de valde att använda på massagebehandlingar, en ny bil och förtidspension.

Vinnarna från Tennessee, paret Robinson från Munford, valde även de att få summan utbetalad som ett engångsbelopp. De betalade av sitt huslån, dotterns studielån och köpte sig ett större herrskapshus vid en sjö – allt med en liten procent av vinsten. Deras vinstlott var en av fyra de köpt i den lokala mataffären.

Vinnaren i Kalifornien avsatte stora summor av sin vinst till en fond med avsikt att verka för välgörande ändamål. Deras anonyma uttalande löd: ”Vi är tacksamma och känner oss välsignade som har fått denna sällsynta gåva att förvalta. Vi har engagerat ett team av rådgivare som ska utbilda oss och vägleda oss genom denna process, så att de nya resurserna kan förvaltas på ett gott sätt.”

2. Den 27. mars 2019 drogs en enda vinnande rad inklusive Powerballnumret, som hörde till en lott köpt i Wisconsin. Vinnaren fick därmed välja mellan ett engångbelopp på 477 miljoner dollar och 768.4 miljoner dollar utbetalt över 29 år. Nio andra vinnare hade valt rätt siffror utom Powerballnumret, och fick 1 eller 2 miljoner dollar var beroende på om de spelat med power play eller ej (power play multiplicerar vinstsumman).

Det är 17e gången en vinnande Powerball-jackpotlott har sålts i Wisconsin sedan 1988. Även återförsäljaren som sålde lotten drar hem en vinst på hela 100,000 dollar.

3. Den 23. augusti 2017 drogs den största vinsten för en ensam, enskild vinnare. Femtiotreåriga Mavis Wanczyk från Chicopee, Massachusetts, vann hela 758 miljoner dollar – en summa som motiverade henne att pensionera sig efter mer än 20 år inom vården och dra sig tillbaka till ett lugnt och bekvämt liv. ”Jag har ringt dem och berättat att jag inte kommer tillbaka,” sa Wanczyk om sitt arbete vid en presskonferens mindre än ett dygn efter dragningen.

4. Den 27. oktober 2018 drogs två vinnarlotter i USA, en i delstaten Iowa och en i New York. I New York City sa vinnaren Robert Bailey att han ville använda sin halva av vinsten (på 687.8 miljoner dollar) till att göra gott och samtidigt hoppas på fler lyckodragningar. Han bekräftade att han inte hade några planer på att sluta spela Powerball, och att han alltid skulle spela samma rad: ”Jag kommer att fortsätta spela mina nummer livet ut!” sa han efter den gedigna vinsten.

I Iowa gick vinsten till Lerynne West i Redfield, ett litet samhälle på cirka 800 personer. West förklarade att hennes lott glömts bort under en tid, men att den så småningom (och av en slump) dykt upp på golvet i systerns bil. Efter att de gett anspråk på vinsten etablerade familjen en stiftelse för att förvalta pengarna i välgörande syfte. För West var det ett givet val att pensionera sig. Utöver detta valde vinnaren även att köpa en ny bil och resa på ”minst en lång semester”.

5. I maj 2013 vann Gloria Mackenzie jackpotten på runt 590 miljoner dollar, en vinst hon valde att ta ut som en engångssumma på 370 miljoner dollar innan skatt. Den 84-årige Mackenzie, som köpt vinstlotten hos en lokal stormarknad, delade summan med sin son. Hennes granne, boende vägg-i-vägg med hennes relativt anspråkslösa hus, uttalade vid vinsttillfället: ”Detta kunde inte ha skett för en trevligare person. Jag hoppas att hon väljer att uppgradera sitt boende.”

Varför inte testa din lycka och spela Powerball via SuperLottoClub

Category: Articles

Article by: HV