Spendera förnuftigt så kan du njuta mer av vinsten

Lottovinnare kan bli impulsiva med sina pengar efter att ha vunnit jackpott, visar en studie från National Bureau of Economic Research, men svenska lottovinnare investerar förnuftigt. Svenska vinnare följer den ekonomiska teorin om hur vi ska bete oss efter en storvinst och istället för att slösa investerar de klokt i lågriskobligationer och spenderar pengarna långsamt.

Livslång inkomstökning och ekonomisk lättnad tros vara förklaringen till att svenska vinnare är lyckliga många år efter att ha vunnit. Så det visar sig att pengar verkligen kan vara nyckeln till lycka, om du investerar och spenderar klokt.

Nyttiga tips för nya lottovinnare

Coutts, privatbank och förvaltare, erbjuder några nyttiga tips till lottovinnare. Så här kan du hålla fötterna på jorden efter en storvinst, precis som svenskarna:

• Ta det lugnt: innan du fattar beslut om hur du ska spendera vinsten, ta en paus och låt det sjunka in. Att först komma underfund med de ändrade omständigheterna och få grepp om vad du verkligen vill göra med pengarna är viktigt.

• Fundera noga över om du vill gå ut offentligt: det är upp till dig om du vill vara anonym eller om du vill låta lotteriföretaget gå ut med ditt namn. Att förbli anonym kan verka vara det naturliga valet, men ångesten över att hålla en så stor hemlighet för sig själv kan uppväga fördelarna med integritet för många vinnare.

• Förstå hur mycket du har: vad som kan tyckas vara en förmögenhet kan snabbt försvinna om du spenderar på egendom, bilar och lyx. Även om lusten att vara generös är stark bör du också överväga hur mycket du faktiskt kan ge bort.

• Be om hjälp: även de som har tillbringat sina liv omgivna av rikedom uppskattar vägledning från experter om långsiktiga ekonomiska behov, hjälp till familjen och gåvor till välgörenhet.

Tryggare spel med insättningsgräns

Kunder kan också känna sig trygga under själva spelandet. SuperLottoClubs maxgräns för insättning per månad är en säkerhetsåtgärd utöver den lagstadgade insättningsgränsen. Genom att reducera spelandet till en lägre nivå minimerar vi därmed risken för att kunder spelar utöver sina tillgångar. Istället kan de fokusera på spänningen och nöjet i själva spelandet, medvetna om att det sker under trygga former.

Webbplats: www.superlottoclub.com

Category: ArticlesLotteriesTipsWinner Stories

Article by: HV